4 tips til at vælge det perfekte sofabord

Et sofabord er den perfekte tilføjelse til enhver stue, fordi det både giver en funktionel og moderigtig indvirkning på rummet. Med det rigtige sofabord kan look og feel af rummet fuldstændig ændres. Sofaborde kan være meget dekorative, give plads til opbevaring eller blot være med til at forbinde rummet sammen som helhed. Brug følgende tips til at vælge det perfekte sofabord til dit rum. Hvis du vil springe tips over og finde en nyt sofabord, så kan du se flotte designer sofaborde her.

Placering

Det mest almindelige sted at placere dit sofabord er selvfølgelig foran din sofa i stuen, men et sofabord kan, alt efter størrelsen, også bruges mange andre steder i hjemmet. Mindre sofaborde kan bruges i hjørner eller måske ved siden af en lænestol. Der er også nogle som placerer deres sofabord i loungeområder, hvor det fungerer som ekstra bordplads til at stille sine ting på. Gør op med dig selvom du har brugt for et nyt sofabord et enkelt sted, eller flere forskellige steder – i så fald kan man nemlig overveje om der skal være en rød tråd for sofabordene.

Størrelse

Størrelsen på dit sofabord er også et afgørende punkt, som du skal overveje inden du går ud og shopper. Størrelsen skal passe med de rette proportioner til rummet. Det går eksempelvis ikke at du har et meget lille sofabord, hvis du har en kæmpe stue og sofa. Sørg derfor at sofabordet er i en størrelse, hvor flest mulige i stuen kan benytte sig af bordet. Når det kommer til selve højden på sofabordet, så er det også et vigtigt punkt, da der både findes meget lave sofaborde og høje. En god tommelfingerregel her er, at højden på sofabordet ca. skal flugte med højden på sofaen.

Stil

Rummet hvor du skal placere sofabordet, bør også afgøre hvilken stil og look du går efter. Hvis sofabordet er til stuen, så afstem udseendet med resten af møblerne i stuen. Hvis du vil matche stilen på dit sofabord med møblerne ret præcist, så kan man ofte få matchende sæt i form af materiale – eksempelvis hvis du har egetræsben på din sofa, så kan du også få et sofabord med egetræsben. Ligeledes kan det også være at du bruger metal eller marmor andre steder og så ville det være oplagt at finde et sofabord i samme design.

Daglig brug

Gør op med dig selv hvordan sofabordet skal bruges i dagligdagen. Hvis det er et bord som du kommer til at bruge hele tiden, hvor du både sætter tallerkner, glas og andet på, så bør du tænke i et praktisk sofabord, som kan tåle det hele. Det kunne eksempelvis være et bord hvor overfladen består af beton eller laminat. Hvis sofabordet mest af alt skal fungere til pynt, så kan du f.eks. overveje en overflade i glas eller marmor.

Vi håber at ovenstående punkter har givet dig lidt at tænke over. Du mangler du kun at finde det helt rigtige sofabord til hjemmet. Vi anbefaler at du bruger mobilplatformen Trendyfour, hvor du finder et stort udvalg af designer sofaborde. Eksempelvis kan du se alle de flotte sofaborde fra FDB møbler. Der findes mange sofaborde på markedet, så vi er helt sikre på at du finder et der passer til din smag og behov.