Hvis du lige har startet en virksomhed eller organisation, er det vigtigt, at folk får kendskab til den. Kun på den måde kan folk høre din organisations budskab eller købe din virksomheds produkter. Netop derfor er der mange mennesker, der vælger at udsende en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen kan du – kort og præcist – fortælle, hvad din organisation eller virksomhed står for. På den måde kan du tage det første spadestik til udbredelsen af din organisation. Vil du gerne vide mere om pressemeddelelser? Så kan du blot læse videre.

Definitionen af en pressemeddelelse

En pressemeddelelse er en kort og præcis tekst, som bliver publiceret i et medie. Det kan enten være dig selv eller en anden, der forfatter teksten. Uanset hvem der skal skrive teksten, er det vigtigt, at vedkommende formår at gøre teksten både præcis og fængende. Læseren skal have lyst til at læse teksten, samtidig med at teksten skal indeholde de vigtigste oplysninger.

Derudover er det også vigtigt, at teksten er korrekt. Det gælder både i forhold til fakta, stavning og grammatik. Teksten vil nemlig være omverdens første møde med din organisation eller virksomhed. Hvis teksten derfor er fyldt med fejl, vil det reflektere negativt tilbage på selve organisationen.

Få meddelelsen ud til de rette medier

Det er også vigtigt, at pressemeddelelsen kommer ud til de rette medier. Hvilke medier du bør vælge, afhænger helt af, hvilken organisation du har. Ofte vil det være en god idé at kombinere både regionale og landsdækkende medier.

Derudover er det ofte også en god idé at publicere meddelelsen i mere fagspecifikke medier. Hvis du for eksempel har åbnet en butik eller restaurant, vil det formentlig være relevant at publicere meddelelsen på ServiceNews.dk. Det er en platform, der formidler nyheder til servicebranchen.

Få hjælp til din pressemeddelelse

Som organisationsejer er det essentielt, at du er bevidst om dine stærke og svage sider. Ingen er gode til alt, og derfor er der ingen skam i at anerkende, at du måske ikke har de stærkeste kompetencer inden for tekstforfatning. I så fald kan du blot hyre et bureau, der forfatter dine pressemeddelelser for dig.

På den måde vil en anden person skrive dine pressemeddelelser, mens du selv koncentrerer dig om andre opgaver.