ERP til tekstilbranchen

Et ERP program kan gøre arbejdet nemmere for mange medarbejdere i tekstilbranchen.

Det er et program, der kan hjælpe virksomheder med at løfte de forskellige administrative processer i virksomheden. Her er en konsulentvirksomhed som Logos Consult er stor hjælp for dig. Logos Consult kan hjælpe med at sætte et ERP program op i din virksomhed.

Et ERP program kan fungere i stort alle typer virksomheder. Programmets fordele er, at det kan hjælpe medarbejdere med at styre bogholderi, indkøb, salg, sager, ressourcer og produktion. Medarbejdere kan sende fakturaer, ordrer og tilbud fra programmet. Man kan sætte varer og lager op i programmet, så det er nemt at have et overblik over lagerbeholdning og de mange varer.

For at et ERP program fungerer optimalt, skal man have hjælp fra en ERP virksomhed. Det er en konsulentvirksomhed, der er specialiseret i ERP og i at sætte programmet op samt udvikle tilretninger, integrationer mv.

En ERP virksomhed som Logos Consult er en stærk spiller på markedet. Logos Consult har specialiseret sig i ERP programmet Microsoft Dynamics 365 Business Central. Det er et program, som mange typer virksomheder kan anvende, også virksomheder, der beskæftiger sig indenfor tekstilbranchen. Business Central er fx et stærkt værktøj til engrosvirksomheder. Programmet kan håndtere indkøbsstyring, specifikke rabatter, betalingsaftaler osv. Indkøbere kan danne sig et overblik over lagerbeholdning og oprette varer i programmet, endda køre variantstyring. Dvs. hvis man har den samme vare i f.eks. forskellige farver eller størrelser, ligesom man typisk har indenfor modebranchen, når man forhandler tøj.

Det er oftest en økonomichef eller bogholder, der håndterer ERP programmet og er superbruger af programmet. Vedkommende vil oftest få hjælp fra Logos Consult til at installere og opsætte programmet. Der er mange faktorer, der er i spil, når programmet skal installeres. Man vil først se på virksomhedens arbejdsgange. Er der behov for avanceret indkøbsstyring? Er der behov for at medarbejdere skal tidsregistrere? Er der behov for integration til bank? Osv. Der er flere beslutninger, der skal tages. Ikke mindst skal man kigge på, hvordan kontoplanen skal opbygges. Alt det kan Logos Consult hjælpe med at sætte op i programmet.

Mange virksomheder indenfor tekstilbranchen har brug for at styre lagerbeholdningen. Hvad er der på lager? Det kan et program som Business Central hjælpe med at danne overblik over. Programmet kan håndtere FEFO, FIFO, styklister, genbestilling af varer osv. Der er mange muligheder for at styre indkøb nemt og effektivt.

Business Central giver mange muligheder for tekstilvirksomheder. Først og fremmest kan programmet håndtere økonomistyring, så mange arbejdsopgaver kan udføres hurtigere og nemmere for økonomimedarbejdere. Det er udsendelse af fakturaer, rykkere osv. Det er også integration til banken. Men programmet kan også hjælpe indkøbere med at danne overblik og styre indkøb, for ikke at glemme nemmere arbejdsgange for sælgere.