Få styr på skjorten

Har du nogensinde stået i den situation at du skal i byen, men ikke har den rigtige skjorte til anledningen? Hvis ja, så kan du her læse lidt om skjorter og hvad du kan se efter, når du vil finde den helt rigtige skjorte til dig.

Det kan være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige herreskjorte, men fortvivl ikke. Hvis du blot har styr på nogle få faktorer ift. skjorte, så finder du nemt den helt rigtige herreskjorte.

Blandt de forskellige ting du skal være opmærksom på, er bland andet: stofkvaliteten, skjortens pasform, farverne, skjortestilen og mærket.

Stofkvaliteten

De fleste skjorte er lavet af bomuld eller linned, som begge er bløde og meget åndbare kvaliteter. Grunden til at noget bomuldsstof kan føles blødere end andet bomuld, har at gøre med længden på de enkelte stoffibre. Jo længere fibrene er, des blødere føles bomulden. Dog skal der tages forbehold for de mange forskellige kvaliteter af bomuld. Så kort sagt: Mærk på ”blødheden” din kommende skjorte, så skjorten føles så behagelig som mulig at bære.

Skjortens pasform

Der findes et væld af forskellige pasformer til skjorter, som løbende skifter alt efter moden. Pasform er dog individuelt, og en forkert pasform er både irriterende at gå i og vil generelt sidde ordentligt. Du skal derfor have din kropstype in mente, når du vælger dit ”fit”.

Regular og slim fit

Den mest almindelige pasform til skjorter er regular fit, som tidligere blev kaldt for classic fit. Regular fit giver dig god bevægelighed og luft til både armene og brystet. Hvis du skulle have lidt for meget på sidebenene, vil det oftest være en fordel at vælge netop regular fit, til at skjule de overflødige kilo.

Med slim fit får du derimod en skjorte der passer sig godt til den mere tynde mand, som ikke har alt for bred overkrop og skuldre (eller mave på). Slim fit er stadig super populært blandt mange mænd da pasformen giver et elegant udseende og fremhæver det moderne look.

Du skal dog altid give dig selv tid til at prøve dig frem med forskellige bevægelser ved køb af slim fit da det hurtigt kan blive for stramt og ubevægeligt at gå i.

Farve og stil

Du bør vælge farver, der passer til din stil og farvetemperament. Neutrale skjortefarver såsom hvid, blå eller grå er sikre valg, mens de mere farverige skjorter kan tilføje noget ekstra til din garderobe.

I udgangspunktet er det godt at have et par stykker af de neutrale farver, som passer til stort set enhver lejlighed. De mere farverige skjorter til mænd er naturligvis et personligt valg ud fra din almene stil, men det kan give et godt pist med en frisk skjortefarve. De friske farver kunne fx benyttes til de kortærmede skjorter om sommeren.

Kvalitet og pris

Hvis du vil være på den sikre side med kvaliteten, kan du holde dig til de større skjortemærker, som har lang erfaring med produktion af skjorte til mænd eller vælge dansk designede herreskjorter, der typisk er af høj kvalitet. Det er selvfølgelig således at pris og kvalitet hænger sammen. Vælger du dansk design eller mærkevarer, så kommer du også til at betale mere, men det gør ikke så meget hvis din skjorte sidder perfekt og holder i mange år.