Forskelle på skaljakker designet til mænd og kvinder

Forskelle på skaljakker designet til mænd og kvinder

Skaljakker til mænd og kvinder er generelt designet med forskellige kropsformer i tankerne. Mange mærker laver dog unisex skaljakker, der passer både til mænd og kvinder. Generelt set kan man godt nøjes med en unisex, men hvis du ønsker den bedste komfort, er en kønsdesignet skaljakke det rette valg.

Når det kommer til skaljakker, er der faktisk mange forskelle mellem dem, der er beregnet til mænd og kvinder. Dette skyldes primært, at mænds og kvinders kroppe er bygget forskelligt. Derfor er det ikke altid en unisex skaljakke, der vil sidde rigtigt på alle. De fleste mærker tager dog højde for dette, og laver derfor både mænds- og kvinderskaljakker. I det følgende vil vi komme ind på 5 forskelle, der er på skaljakker til henholdsvis mænd og kvinder:

1) Størrelse

Skaljakker til mænd og kvinder fås i forskellige størrelser. Dette skyldes, at der er forskel på størrelsen på den gennemsnitlige mand og kvinde. Kvinder har ofte en mindre overkrop end mænd, og derfor vil en skaljakke til kvinder ofte være mindre i størrelsen end en skaljakke til mænd.

2) Pasform

Der er også forskel på, hvordan skaljakker til mænd og kvinder passer. Kvinder har ofte en mindre overkrop end mænd, og derfor vil en skaljakke til kvinder ofte have en mere stram pasform end en skaljakke til mænd.

3) Design

Ja, nu er vi nået til design.  Dette er dog ikke nødvendigvis en forskel mellem skaljakker til mænd og kvinder, men det er ofte sådan, at mærker laver forskellige designs til de to køn. Typisk er kvindemodeller af lysere farver heriblandt lyseblå, lyserød og bordeux. Der findes dog mange unisex skaljakker på markedet, som ofte er i sort og grå.

4) Vægt

Vægten på skaljakker til mænd og kvinder er for det meste den samme. Der kan dog godt være forskel på de enkelte modeller. Kvindemodeller er ofte lette og behagelige at have på, da de er designet til at være lette at bære.

5) Pris

Der er ikke den store forskel på prisen for skaljakker til mænd og kvinder.

Du man læse mere om skaljakker til dame og mænd inde på Friluftsmagasinet.dk.