Forskellige former for julepynt: Ideer og inspiration

Julen er en tid til glæde og fest, og pynten til hjemmet er en vigtig del af festlighederne. Men det kan være svært at vælge den rette julepynt, fordi der er så meget at vælge imellem. Der er lys, kranse, guirlander, nisser, de klassiske julekugler med lys i vinduerne, og meget mere! For at hjælpe dig med at beslutte, hvilken julepynt du skal købe i år, har vi samlet nogle idéer og inspiration til dig.

Julelys

Stearinlys var godt engang, men ikke i dag. Man har fundet ud af, at stearinlys er årsag til mange unødvendige brænde, så for at der ikke skal sættes fut i din bolig, så køb LED lys i stedet. Det bruger batterier og brænder aldrig ned! LED lys er generelt set en nem måde at spare penge på, fordi det bruge så lidt i strøm. Og når man hænger julelys op udenfor, som kan lyse hele december måned, så er det vigtigt at spare dér, hvor man kan!

Nisser

Med nisser går man aldrig galt i byen. Nisser er en vigtig del af jule og julepynten og nisser, uanset om det er nissemor, nissefar eller nissebørn, så passer det ind i et hvert hjem. Stil dem i entreen, så gæsterne føler sig godt taget i mod, eller hvis de er små i størrelsen, så stil dem på reolen over fjernsynet, så man kan sidde og betragte dem, om aftenen også.

Pynt haven til dit udsyn

Til jul pynter vi op udenfor med alverdens julelys. Vi pynter vores carporte, gaven i vores huse, men kan vi selv få gavn af synet? Måske ikke, men så kan vi kigge på naboen lys, hvis de pynter op. uanset hvem der får gavn af det, så er der ikke noget mere hyggeligt, end når man går en aftentur, at folks julelys kan lyse vejen op for én. Det gør en glad, og det gør én i julehumør!

Men når du pynter op udenfor, så er det ikke forbudt at pynte, så man også selv kan se det. Du kan for eksempel stille et rensdyr med lys i foran dit køkkenvindue, så du kan stå og kigge på det, når du vasker op om aftenen. Det kan også være en krans, du hænger på din terrassedør eller stil et juletræ i din have, så du kan betragte det fra din sofa af.

Julelys behøver ikke at være for naboens skyld, men inderst inde handler det om at gøre dit hjem hyggeligt for dig, og ingen andre.