Gel neglelak er ikke bare gel neglelak

For de fleste mennesker er neglelak blot et kosmetisk produkt, som vi bruger til at male vores negle og få dem til at se smukke ud. Men for nogle mennesker er det meget mere end det. Gel-neglelak er en type neglelak, der er designet til at blive brugt på naturlige fingernegle eller kunstige negle for at hjælpe med at forbedre udseendet af brugerens hænder og fødder. Den kan også bruges som klæbemiddel, så du ikke behøver at bekymre dig om, at din manicure flækker eller skaller af, inden du kommer hjem fra arbejde!

Viden om gel-neglelak

Der findes et par forskellige typer gel neglelak på markedet, men de fungerer alle på stort set samme måde. Det første skridt er at rense og tørre dine negle grundigt. Påfør derefter et tyndt lag gel-neglelak på hver negl og så skal neglen tørre i UV-lys. Det kan være nødvendigt at lakeret 2-3 omgange, alt efter hvilken gel-neglelak-model det er og farven. Til sidst skal du toppe med topcoat, som enten kan være skinnende eller mat i farven.

Hvad er forskellen for gel-lak og akryl?

Folk forveksler ofte geleneglelak og akrylnegle. De ligner hinanden på nogle måder, men de har også en række forskelle.

For det første er processen forskellig: akryl påføres på allerede dannede naturlige negle eller kunstige negle med et klæbemiddel, der tørrer hurtigt, mens gellak anvendes på rene tørre negle uden nogen form for klæbemiddel.

For det andet er påføringsprocessen anderledes: gel neglelak skal hærdes med en UV-lampe, mens akryl skal tørre i luften.

For det tredje er de ikke indbyrdes udskiftelige, fordi deres ingredienser og kemiske sammensætning er meget forskellige!

Man siger, at akryl negle er svære at lave, fordi man skal være lidt hurtig til at færdiggøre sin negl, inden det tørrer, hvortil man med gel-lak kan rette til, indtil man er tilfreds og tørre neglene i UV-lys.