Hvad er prisen på en skrotbil?

Du har en gammel bil, som du gerne vil af med. Du har hørt, at du kan få penge for skrotbiler, men hvad er prisen? Hvor mange penge kan du forvente at få for dit køretøj? I dette blogindlæg vil vi fortælle, hvorfor du kan få penge ud af din skrotbil, og hvorfor det har en miljøvenlig effekt.

Derfor bør du se positivt på at skrotte din bil

Det kan virke skørt, at man gerne vil skrotte sin bil som ikke kan starte, som er gammel og grim. Men faktisk, så kan bilen have mange dele, som kan genbruges. Alt det plastik, metal og glas kan bruges til at fremstille nye dele til andre køretøjer. Og det er godt nyt for miljøet. Hvert år sendes millioner af tons affald fra gamle biler på lossepladser. Det optager værdifuld plads og forurener jorden og vandet. Men ved at genanvende din bil er du med til at reducere dette miljømæssige skader.

Hvor mange penge kan du få for din skrotbil?

Prisen for en skrotbil afhænger af vægten og metaltypen i dit køretøj. Prisen ligger omkring 2.000-3.000 kroner. Men mange skrotforhandlere yder en fast garanti for sin skrotbil på hele 5.000 kroner, men den kan svinge afhængig af forhandler, samt bilens stand naturligvis. Hvis du har en særlig gammel eller værdifuld bil, kan du måske få flere penge for det. Men hvis din bil er i dårlig stand, får du måske ikke så meget, da der ikke er så mange dele, som kan genbruges.

Så har du en gammel bil, stående i garagen, i indkørslen eller et andet sted, som bare står og glor, så kontakt din nærmeste skrotforhandler. Tag billeder af bilens stand, noter model, antal kilometer osv, så skrotforhandleren har en ide om en cirka pris. Så hellere få noget godt ud af bilen, fremfor at den står og bliver i endnu dårligere stand.