Kan man vente for længe?

Kan man vente for længe?

Kan man vente for længe med at gå i behandling, hvis man har et alkoholmisbrug? Jeg har fornylig læst på hjemmesiden alkoholbehandlinger.dk at mange mennesker med et alkoholmisbrug eller alkoholisme, venter alt for længe med at gå i alkoholbehandling. 
Man skulle umiddelbart tro at familie venner eller arbejdskollegaer ville sige noget hvis de kendte en med et alkoholmisbrug. Virkeligheden er åbenbart helt modsat. En person med store alkoholudfordringer, uanset om der er tale om et misbrug af alkohol eller afhængighed bliver ofte fantastisk til at skjule det store forbrug af alkohol. 
Men i særdeleshed dem med diagnosen alkoholafhængighed det vi i daglig tale kalder for alkoholisme, er benægtelse af et tydeligt overforbrug en del af diagnosen. Diagnose er netop det rigtige ord, for begrebet alkoholisme dækker over meget mere en “bare” det at drikke for meget, for alkoholisme er en sygdom.

Sygdommen alkoholisme.

En sygdom hvor den der drikker ikke er i stand til at stoppe igen, alkoholmisbruget har udviklet sig til en tilstand af psykisk og fysisk afhængighed af alkohol. Alkohol er ikke længere et nydelses middel, men en substans som kroppen og hjernen hele tiden kræver. for at den drikkende kan eksistere. Det betyder ikke at der ikke er nogen med alkoholafhængighed der ikke kan stoppe eller holde pause med alkohol for en kortere periode, men uden en rigtig alkoholbehandling vil sygdommen blusse op igen og drikkeriet fortsætte.  Desværre bruger mange pauserne fra alkohol som en for bevis på at de ikke har noget behandlingskrævende misbrug men sagtens kan stoppe drikkeriet når de vil. Der efter udsættes beslutningen om rigtig alkohol behandling igen og igen, og der kan derfor gå alt alt for længe inden den rigtig hjælp sættes i gang. Det betyder at alt for mange familier lider under at en eller flere af familiens medlemmer har et ubehandlet misbrug. Så man kan desværre vente alt for længe, før end en behandling sættes igang. Det er derfor vigtigt at hvis du selv eller en du holder af har problemer med alkohol, at du ikke tøver med at opsøge den nødvendige hjælp og alkoholrådgivning, som du selv eller en af dine pårørende har brug for. Den førnævnte hjemmeside tilbyder gratis alkoholrådgivning alle årets 365 dage.