Lækkert læder er en god investering

Lækkert læder er en god investering

Når du skal ud at købe ny jakke, taske eller handsker, er det værd at overveje, om du skal investere i holdbarhed og høj kvalitet – uden dog at gå ned på stil. Svaret er oftest ja, fordi handsker, der ikke kan holde dine hænder varme, er fuldstændig ubrugelige, og en taske, der hurtigt ser slidt og træls ud, er aldrig en god investering.

Køber du i stedet en taske i ægte læder, vil den kunne holde (og holde sig pæn) i årevis, og højest få lidt ekstra patina og charme med på vejen. Og det er ikke engang svært eller upraktisk at holde; faktisk finder du sandsynligvis ikke noget nemmere. Læder afviser nemlig det meste, og du kan tørre det over med en våd klud, hvis det er blevet beskidt. Det eneste, du skal gøre, er at give den lidt læderfedt fra tid til anden.

Trendy og typiske tasker i læder

I gamle dage var langt de fleste tasker – mapper, skoletasker, håndtasker osv. – lavet af læder, fordi det ganske enkelt er et helt vidunderligt og slidstærkt materiale. Lædertaskerne har dog i nyere tid ligget i stærk konkurrence med materialer som nylon, der er lettere at masseproducere. Men kvaliteten er desværre også tit derefter.

Vælger du at investere i en crossbody taske eller en trendy bumbag i læder, har du en taske for livet. Den er blød og lækker, men også utroligt praktisk. For eksempel er den vandafvisende, så din telefon, eller hvad du nu måtte have i tasken, ikke bliver vådt af hverken regn eller spildte drinks. Ydermere kan klistrede pletter (de kan forekomme efter en bytur) let tørres af med en klud næste dag.

Med et par læderhandsker er det også slut med at fryse om fingrene, for hestra handsker holder hænderne varme i al slags vejr.