Julen er næsten ovre os, og det betyder, at julegave-ræset for længst er begyndt. Men der er alligevel mange af os danskere, der trækker julegave indkøbet i langdrag og venter til den aller sidste mulighed for at kunne købe julegaverne. December har det med at gå rigtigt stærkt, og du tænker måske også over, om pakkerne måske kan nå frem i tide, hvis du overvejer at købe online. Derfor kommer vi i denne guide med et par idéer, som kan varme i huset. 

 

90er solbriller

90erne var en simpel tid, hvor meget af dagens mode er inspireeret fra. 90erne var fyldt med bucket hats, brede jeans og velour tracksuits, som hver især også er en stor del af moden i dag. 90er solbriller var også ganske unikke og særlige, og det var inspireret af simplicitet og glæde. Stilen er i høj grad nået ud i dagens solbriller, og 90er solbriller en fantastisk julegave idé. Særligt én stil fra 90erne passer godt til kvinder – cat eye solbriller. De snævre briller er retro-inspirerede, og du kan måske huske dem fra Breakfast at Tiffany’s. 

 

Gavekort

Hvis du er i sidste øjeblik kan et gavekort være vejen frem for dig. Et gavekort til en butik, webshop eller tjeneste, som modtageren kan vælge selv, er en god måde at vise, at du har tænkt på dem, selvom du ikke har haft så meget tid til at planlægge. 

 

Oplevelser

Du kan også overveje at give en god oplevelse til din nærmeste. Et besøg i spa, et besøg på favorit restauranten eller lignende, kunne være en god idé. 

Personligt tilbehør

Ud over solbriller, kan du overveje at give smykker, hudpleje, eller andet som afspejler det personlige, og at du har tænkt på den person. Det er det centrale ved jul – at vise man omsorg for hinanden. 

 

Mindsk overforbruget!

Flere af disse ovenstående ting er også bæredygtige og mindsker overforbruget. I en tid hvor bæredygtighed, miljøet og madspild står højt på dagsordenen og er vigtigt, kan det også være centralt at huske i julegave-shoppingen. Hvert år køber danskeren i snit knap 11 kg tøj, og over halvdelen havner i skraldespanden, fordi det ikke bliver brugt. Oplevelser og gavekort er også en god måde at mindske overforbruget. Ligeledes kan du købe bæredygtige accessories og tilbehør – bare husk at læs op på det, der hvor du køber!