Sådan finder du den perfekte kontorstol

Arbejde hjemmefra eller på arbejdet kan være hårdt for kroppen, hvis man ikke passer på den. Derfor, er det vigtigt du finder de rigtige møbler til dit hjem, så du ikke overanstrenger kroppen. Du kan starte med møblerne til kontoret, hvor man ofte bruger meget tid. Dette er uanset om det er skole eller arbejde, hjemme eller på arbejdet. Find den perfekte kontorstol på www.inventarland.dk/kontorstole/, og sørg for at din krop bliver passet godt på.

Holdbarhed og komfort

Det første du skal tænke på er holdbarheden af stolen. Det er vigtigt at du finder en kontorstol, som er holdbar, men også af et godt og komfortabelt materiale. Derudover, når du kigger efter stole til kontoret, skal du altid tjekke om stolen er stabil, og giver dig mest mulig bevægelsesfrihed, og gør at du kan sidde komfortabelt og i en hensigtsmæssig arbejdsstilling. Du skal overveje om du overanstrenger kroppen, når du sidder i stolen, hvis du gør dette, skal du finde en anden stol. 

Justerbar stol

Derudover, kan der være en god idé at finde en justerbar kontorstol. Dette er med til at sørge for at du kan sidde korrekt i kontorstolen, og derfor beskytte din krop. Hvis du ikke passer på kroppen, kan du opleve smerter i nakke og ryg, dette sker især, hvis du bruger flere timer ved kontorbordet. Er du usikker på hvordan man sidder korrekt på en stol? Her er en kort forklaring, som kan hjælpe med at finde og justere stolen til dig. Når du sidder på stolen, skal dine fødder være fladt på jorden, dette betyder at du skal undgå at sidder med benene over kors. Derudover, skal dine arme og ben have en vinkel på 90 grader, hvilket kan betyde at du skal undgå at bruge armlænet, hvis dine arme ikke er i en 90 graders vinkel. Derover, skal du også huske at rette ryggen, når du sidder i stolen.

Det kan være at standardindstillingerne på stolen ikke passer til dig, og derfor kan det være en god idé at justere stolen, så du sidder korrekt og passer på din krop. Dog, skal det også siges, at der ikke kun er én korrekt måde at sidde på en stol. Det kan også have noget med, hvilken slags arbejdsopgaver du udfører.

Den korte forklaring er bare en guideline, for hvordan man kan optimere ens siddestillinger. Det vigtigste er at der kommer noget variation i løbet af dagen. Menneskekroppen er ikke lavet til at skulle sidde ned hele dagen. Derfor er der også en god idé at kommer på og stå en gang i mellem, eller gå en tur, måske løbe eller cykle, hvis der er mulighed for det, og det er noget som du ønsker at gøre. Det vigtigste er at du lytter til din krop, og hvis du oplever smerter, juster den måde du sidder på, find den stilling som passer bedst til dig, men også bevarer din krop og dens naturlige stilling.