Sådan opdrages musikalske børn: Tips til sang med spædbørn og småbørn

For at hjælpe med udviklingen af dit spædbarn eller lille barn til en spirende musiker, lær at spille, synge og danse med dem.

Du kan starte uden nogen forudgående musikuddannelse eller ekspertise, og jo tidligere du introducerer dit barn til musik, jo mere kan du forbedre deres musikalske evner og give dem en levetid på rig musikalsk oplevelse.

Fortsæt med at læse, og følg trinnene for at begynde.

Hvornår begynder babyer og småbørn at synge?

Børn kan lære at synge, når de er helt ned til tre måneder gamle.

Selvom vi måske ikke først opfatter nyfødtes tidlige vokalytringer som musik, eksperimenterer de faktisk med grundlæggende musikalske elementer som lydstyrke, klang og tonehøjde. I en alder af 12 måneder kan babyer spontant synge korte sætninger, mens de varierer deres tonehøjde, og i en alder af 12 til 15 måneder kan de efterligne den melodiske struktur af sange, der synges til dem af deres forældre.

Omkring to et halvt års alderen begynder småbørn at synge uddrag af børnesange, de har hørt, men melodierne lyder ikke helt som dem i vores ører, fordi de glider rundt i generelle tonehøjdekonturer.

De fleste børn begynder at synge i traditionel forstand i en alder af 5 og 6 år, når de kan opretholde en melodi og synge med en stabil rytme; nogle børn begynder at udvikle disse færdigheder allerede i alderen 3 til 4 år.

Her er nogle sangpunkter til forældre, der ikke kan lide at synge, der er specifikt fokuseret på dit barns musikalske udvikling:

Sing uden ord

Dit barn vil nyde uledsagede eller lyriske sange. Sange, du allerede kender, kan synges; du skal blot synge melodien og udelade ordene til fordel for en vokalfrase, der gentages flere gange, såsom “la la la la.”. Selvom du kan nynne melodien uden at bruge en vokalstavelse, giver det dig mulighed for mere fuldt ud at formidle rytmen og fraseringen af stykket.

Du kan opfordre dit barn til at koncentrere sig om musikken i stedet for sangens sprog ved at synge, mens du går glip af ordene.

Interagere og efterligne

Selv i en meget ung alder kan du opmuntre dit barn til at synge og engagere sig med dig musikalsk ved at kopiere deres naturlige vokallyde, tilføje små uddrag af sang, holde pause for at lade dem reagere og engagere dem i “call and response” -sang.

Du kan synge korte segmenter af optimistiske sange som Last Christmas eller enhver anden børnesang for at få ældre børn og småbørn til at synge og interagere, og derefter bede dem om smil og opmuntrende sætninger som “okay, nu din chance.” Selvom et barn ikke deltager i, kan du fortsætte med at synge og give dem chancen som en del af dine regelmæssige aktiviteter, og de fleste børn vil til sidst deltage i.

Prøv ikke at rette op

Tilskynd dit barn til at synge frit og fantasifuldt i stedet for at korrigere deres sang.

Det er bedre at opmuntre dit barn til at synge, men det kommer naturligt til dem, fordi de i løbet af deres nyfødte og småbørnsår ikke vil være opmærksomme på, at deres sang er væsentligt forskellig fra andres sang, eller at de synger “forkert” eller off-key.