Virksomheder med vokseværk

Nogle virksomheder går bedre end andre, og med pengestrømme og geninvesteringer, ser man ofte, at virksomheder vokser. Men hvad skal man være opmærksom på, som virksomhed, når man skal forberede sig på, at optimere og udvikle produktionen, samt ansætte flere medarbejdere? En af de væsentlige faktorer er pladsen, hvor skal alle medarbejderne placeres?

Placering

Man bør først finde en placering der er passende til virksomhedens bestræbelser. Det er væsentligt, at vide hvor de medarbejdere man har gerne vil være. Skal det være i en storby eller er det okay, at der rykkes ud til forstæder eller lign.? Hvis man ønsker at holde sin virksomhed eftertragtelig, skal man placere sig nær offentlig transport eller nær en storby. Dette er især vigtigt, hvis man forventer at få mange ansøgninger fra relevante aspiranter.

Valg af kontor

Når man først har fundet ud af, hvor man vil placere sig geografisk skal man vælge et kontor der er i nærheden af ønskestedet, med passende plads til den mængde af medarbejdere man har. Her skal man naturligvis vide, hvor meget man regner med at vokse i samme distrikt. Kommer der flere medarbejdere? I så fald, skal man have plads til nye afdelinger og flere kontorer til flere ansatte. Desuden skal man også sørger for, at få en kontorflytning, hvilket skal medregnes i omkostninger og tid.

Opbygning

Til sidst skal man tænke over, hvordan man vil placere de forskellige afdelinger i bygningen. Ønsker man at chefen sidder i toppen af bygningen og ikke har speciel meget direkte adgang til medarbejdere, eller vil man heller placere cheferne blandt medarbejderne. Har man et kreativt bureau eller lign., hvor man har konstant brug for konkretisering og godkendelse af idéer, samt brainstorming – kan det være en god idé at få placeret cheferne blandt medarbejderne. Derimod er det ikke væsentligt, at chefen er blandt medarbejderne, hvis det er ren produktion af produkter, opdatering af offentlige lister eller lign.