Når du bevæger dig gennem strømafdelingen i en butik, kan det være svært at vælge det par, der passer til dine behov. Der er så mange muligheder derude! Denne artikel vil opdele alle typer sokker og vise dig, hvad de er bedst brugt til. Vi har dem alle lige fra de klædelige sokker, der passer til formelt tøj, til hverdagens crew sokker!

Sokker bæres typisk på fødderne for at give varme og komfort og for at forbedre fodhygiejnen. Der er dog også et modeelement involveret i brugen af dem. Du kan f.eks. bære sokker, der kan vise din personlighed eller din humoristiske sans, da strømper er en fast del af vores klædeskab. Brug for nye strømper? – Så tjek Socks4less ud.

Sokkematerialer

De mest almindelige typer sokke-materiale er bomuld og syntetisk. Bomuld er fantastisk til at absorbere sved og holde fødderne kølige, mens syntetiske materialer er mere holdbare og mindre tilbøjelige til at strække sig med tiden. De mest populære strømper en almindelige bomuldsstrømper, og så kan de være i alverdens farver. Man kan få almindelige sorte strømper, glimmerstrømper og mange flere.

Stokke stramhed vs. løshed

Mange mennesker har en præference for, hvor stramt deres strømper skal sidde, men det er ikke noget alle er enige om. Strømper med elastik i toppen er typisk strammere omkring foden og løsere over anklen eller læggen for at tilpasse sig forskellige benformer. Det er dog vigtigt, at strømperne sidder ordentlig fast på foden, så de ikke ryger af.

Brug af sokker til sport

Sportsstrømper er typisk tykkere og mere holdbare end normale sokker. De er undertiden lavet af kompressionsmateriale for at støtte fødder, ben og ankler, når de har mest brug for det. Det er vigtigt, at man har strømper på, når man dyrker sport, fordi man også sveder om fødderne. Her er det vigtigt, at fødderne har noget åndbart på, det gælder både strømperne, men også skoene.