Konfektion til mænd – Moderne og klassisk herremode

Hvad skal man have på som mand i Danmark – og hvad er forskellen mellem jakker, habit, smoking og kjolesæt? 

Uanset hvilken type konfektion, du vælger så husk at størrelse og mulighed for tilretning er afgørende for et flot sæt tøj, der passer perfekt. Kun på den måde kan du være sikker på, at tøjet sidder godt og rigtigt. Det er vigtigt for dit udseende og ikke mindst for at det føles godt og rigtigt at have på. 

Jakker

Skal man deltage i et arrangement, som er lidt casual og afslappet, så kan det være rigtigt flot og passende med cowboybukser eller jeans sammen med en flot skjorte eller t-shirt og en pæn og matchende jakke.

Det sender et signal om at være pæn og nydelig uden at være alt for formel. Jakken viser, at man har gjort sig umage med sin påklædning. 

Habit (Jakkesæt)

Er man inviteret til en lidt mere formel fest som for eksempel rund fødselsdag, konfirmation, barnedåb eller lignende, så bør man vælge en habit eller et jakkesæt., Habitten er matchende jakke og bukser. Jakkesættet kan kombineres på utallige måder. Det kan matche eller ikke – det er der ingen regler for. 

Jakkesæt blev faktisk opfundet i 1800-tallet. I dag kan både mænd og kvinder gå med jakkesæt, selvom stilen ofte er lidt anderledes. Jakkesæt er perfekte til at skabe et professionelt og lettere formelt udseende. Habitten tilføjer et strejf af elegance til enhver begivenhed – både privat og til arbejdsbrug. 

Smoking

Smokingen kan placeres et sted mellem det mørke jakkesæt og det endnu mere formelle og elegante kjolesæt. Den typiske smoking er enten enkeltradet eller dobbeltradet.

En smoking er næsten altid sort, undtagen i helt specielle tilfælde, især sydpå, hvor den kan være hvid. Smokingjakken også være midnatsblå i farven, mens bukserne i det tilfælde stadig er sorte. Materialet er uld med revers i satin (silke) og knapperne er slået af samme stof som jakken. 

Kjolesæt (Kjole og hvidt)

Det bliver ikke mere formelt og elegant end med kjole og hvidt. Et kjolesæt bruges typisk til bryllup, galla og andre store fester eller formelle arrangementer. Kjolesættet er også populært i loger og lignende.

Jakken er lang og åbenstående med svalehale, skjorten er i hvid og med stivet bryst og både vest og sløjfe er hvide. Bukserne er højttaljede og der bruges typisk seler.

Husk også, at kjole og hvidt kræver sorte strømper og laksko. I den vestlige garderobe for mænd er kjolesættet simpelthen det mest formelle, du kan møde op i.